Onze afhankelijkheid van industrieën

Onze afhankelijkheid van industrieën

Heel veel ideeën beginnen vaak met de opzet om mensen te helpen, het leven makkelijker dan wel veiliger te maken of mensen gezond te krijgen, bijvoorbeeld.  Maar al snel zal dat oorspronkelijke idee wegvallen en wordt geld aan het idee belangrijker. En dat is logisch: wil je idee ook echt verder komen, dan is een pand huren, apparatuur kopen, personeel aannemen, etc. nodig en daar heb je geld voor nodig. Bij grotere bedrijven komt daar ook nog eens bij dat de investeerder of de aandeelhouders tevreden gehouden moeten worden, zij willen hun geld terug, plus extra! De grote industrieën werken op deze manier.  En welke industrieën kennen we? De chemische, petrochemische, voeding en farmaceutische industrie komen nu zo naar boven bij me. Ik mis er vast nog wat.

Bij de meeste van deze industrieën hebben we keus of we gebruik maken van hun producten. Voedsel kun je ook vers kopen en zelf bereiden, al is het wel lekker makkelijk om alles voorverpakt of voorgekookt in huis te hebben. Voor de petrochemische zou je zonder auto bijvoorbeeld kunnen. Op de fiets en met het OV kom je ook best ver. De petrochemische industrie is flink verweven met de chemische industrie. Veel olie producten worden ook gebruikt om crèmes, etc. te maken. Maar ook pannen (teflon), plastic, landbouwgif, noem maar op, komt bij de chemische industrie vandaan. Kunnen we daar zonder? Voor onze gezondheid, en de gezondheid van  het milieu zou dat in ieder geval veel beter zijn, lijkt mij. Is het een uitdaging om zonder deze industrie te leven? Oh zeker wel, want afhankelijk zijn we! Maar het kan wel en wanneer we met elkaar stappen zetten, worden we er zelf ook steeds gezonder bij. En dan de laatste tak, de farmaceutische industrie, ook weer met flinke verwevingen met de chemische en petrochemische industrie. Hier krijg ik een beetje een raar gevoel bij. Van de eerdere industrieën zijn we misschien afhankelijk, maar weigeren van producten uit deze industrie is bijna onmogelijk! Natuurlijk kun je kiezen om geen zelfzorg medicatie te gebruiken, of om je anticonceptie met condooms op te lossen (oei, chemische industrie), maar zodra je bij de huisarts komt, is er geen keus anders dan producten van de farmaceutische industrie. Anders kiezen kunnen huisartsen bijna niet, vanwege de behandelprotocollen. Hetzelfde geldt voor ziekenhuizen. Je kunt kiezen om een behandeling niet te starten, maar of de arts je dan nog wilt begeleiden? Probeer nu, bij een mogelijke Corona infectie met longontsteking maar eens een natuurlijke behandeling te vragen. Vitamine c bijvoorbeeld, is een antioxidant dat je lichaam ondersteund bij het opruimen van ziekteverwekkers en hun afvalstoffen en heb je daarnaast ook nodig voor een normale functie van je lichaam. Maar het is niet te krijgen in ziekenhuizen.

kies natuurgenees1

Nog vreemder vind ik het inzetten van farmaceutische producten wanneer je gezond bent. Waardoor je kinderen zelfs geweigerd mogen worden bij de kinderopvang. Hoe afhankelijk hebben we onszelf ondertussen gemaakt van deze bedrijfstak? We hebben onze macht uit handen gegeven. En het wordt weer eens tijd dat we die terug gaan nemen. Begin met vers te eten, dit eten niet in plastic verpakkingen te kopen, pure producten op onze huid te smeren en te gebruiken om ons huis schoon te maken. En voor wanneer we ziek worden? Eerst eens kijken of er een natuurlijke geneeswijze is die bij je past. En er is echt veel keus! Laat niet een industrie voor je beslissen of voor j ekiezen, niemand anders kan dat dan jij!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s