Wanneer zou je naar een homeopaat kunnen gaan?

Regelmatig krijg ik de vraag of een opmerking wanneer je een homeopaat zou gaan bezoeken. Homeopathie is als geneeswijze nog behoorlijk onbekend en binnen de reguliere zorg zelfs ronduit ongeliefd.

addiction alternative alternative medicine beads
Foto door Pixabay op Pexels.com

De vraag wanneer je naar een homeopaat zou kunnen, is eigenlijk dezelfde als de vraag wanneer je naar de huisarts zou gaan.
De antwoorden daarop lopen ontzettend uiteen, maar hebben wel (bijna) altijd te maken met je gezondheid, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Vragen over je gezondheid, twijfels of er wat aan de hand is. Voor serieuze gezondheid twijfels blijft het advies om naar de huisarts te gaan en je te laten onderzoeken of er niets ernstigs aan de hand is. Voor het meten van je bloeddruk, doorverwijzing voor bloedonderzoek en doorverwijzingen naar specialisten ook. Maar voor deze en meer klachten kun je ook naar een homeopaat. Daarbij maakt het wat behandeling niet uit of de klachten net ontstaan zijn, of al langer spelen. Er is ook geen leeftijdgrens aan homeopathische behandelingen. En wat misschien wel nog belangrijker is: geen klacht is raar en alles wordt besproken.

De duur van de behandeling verschilt wel. Iedereen is uniek en heeft unieke klachten. Er is dan ook geen standaard protocol waarmee binnen de homeopathie wordt gewerkt. Voor een inschatting hoe lang een behandeling ongeveer kan duren, is het goed te weten hoe lang een klacht al speelt. Is de klacht de dag ervoor ontstaan, zoals een oorontsteking bij ene jong kindje, dan is de herstel periode ook erg kort. Speelt een klacht als jaren, reken dan ook op een lange herstel periode, of is het misschien alleen mogelijk een klacht te verminderen en niet helemaal verhelpen.

Wil je liever geen reguliere medicatie gebruiken of heb je veel last van bijwerkingen? Ook dan zou homeopathie, samen met leefstijl adviezen, een goede optie kunnen zijn. Doe dit wel in overleg met de huisarts en is er sprake van medicijn gebruik, zorg  dan dat het eventueel afbouwen hiervan ook in samenwerking met de huisarts gebeurd. Homeopathische medicatie die voor geschreven worden, zijn over het algemeen maar voor een korte periode nodig. Herstel gaat vanuit het zelfgenezend vermogen dat ieder in zich heeft. Door dit aan te spreken m.b.v. homeopathische geneesmiddelen, het liefst zo vroeg mogelijk bij het ontstaan van klachten, kan het zelfgenezend vermogen nog heel veel herstellen.

Dus voor “gewone” klachten kun je naar een homeopaat. Maar mensen die in de reguliere gezondheidszorg niet verder komen, kunnen veel baat hebben bij homeopathie. Artsen hebben soms geen idee wat ze mankeert of  kunnen niets (meer) bedenken om de klachten te laten verdwijnen. Als laatste worden de mensen nog wel eens doorverwezen naar het alternatieve circuit. Vaak hebben deze mensen hun klachten al lang. Directe of volledige genezing door homeopathie kan dan soms helaas niet, maar een vermindering van de klachten kan al veel lucht geven.

Homeopathie kan veel meer voor mensen betekenen dan je je misschien bedenkt. Wil je echt beter worden? Investeer in jezelf en je gezondheid en maak een (kennismakings-)afspraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s