Hooggevoelig en homeopathie

Hooggevoeligheid wordt steeds meer een begrip in de wereld. Helaas betekend dat niet direct ook dat er meer begrip is voor mensen die hooggevoelig zijn, of dat met het lezen over dit onderwerp je ook gelijk goed om kunt gaan met deze gevoeligheid. Of dat je als ouder wee hoe je je hooggevoelige kind kunt begeleiden.

Want jeetje, hooggevoelig zijn in deze wereld kan best een dingetje zijn. Hoe kun je je staande houden in deze orkaan van indrukken, geluiden, geuren, energieën, etc.?! Het is bijna niet mogelijk om een stille, veilige plek te vinden waar je even tot rust kunt komen.  Het is dan ook niet gek dat er op een gegeven moment klachten gaan ontstaan, omdat je lichaam heel duidelijk gaat aangeven dat genoeg nu echt genoeg is. Wat is het dan belangrijk om te leren omgaan met je talent. Want hooggevoelig zijn is echt een talent! Je kunt er zo veel mooie dingen mee bereiken, maar net als met alle andere talenten moet je er wel mee leren werken. Ook een voetbal talent kan het niet van zijn of haar talent laten afhangen en zal echt hard moeten werken om inderdaad succesvol te worden. Hooggevoeligheid is precies hetzelfde: leer er mee werken en je kunt zo veel bereiken! Maar om dat alleen te doen is lastig. Gelukkig komen er steeds meer coaches die zich hebben gespecialiseerd in   het begeleiden van hooggevoelige mensen en kinderen. Wat een winst met 40 jaar geleden, toen het woord nog niet eens bestond!

667-hand-veren-zacht-1920-fotos-voor-therapeuten

Toen ik opgroeide, was ik gewoon een extreem verlegen, best wel vreemd meisje. Erg eenzaam, omdat ik me totaal niet begrepen voelde, niet gehoord. Jeetje, leg ook maar eens uit dat geuren heel vies smaken?! Na een paar rare reacties is het uitleggen wel over. Maar de misselijkheid door chemische geuren als parfum, haarlak, diesel, etc. bleven. En dat geluiden snel te veel zijn, terwijl ik zelf de radio knetterhard had aanstaan? Eigen gekozen geluiden zijn beter voor me om mee om te gaan dan geluiden die anderen kiezen of maken maar ook dat was (en is!) moeilijk. Ik schreef het al, een vreemd meisje. Dus hoe redde ik het op ene gegeven moment? Door een muur om me heen te bouwen waarachter ik die gevoeligheid kon verstoppen, ook voor mezelf. Rond mijn 30e kwam daar verandering in. Een toenmalige vriendin was aan het lezen over de gevoeligheid van haar zoontje en vroeg zich af of ik dat ook niet was, hooggevoelig. Er ging een wereld voor me open. En nog steeds leer ik en ervaar ik. En mag ik vooral mijn talent ontwikkelen. Want waar kan ik het beter gebruiken dan in mijn grote droom om mensen echt te helpen helen?! Het helpt me mensen sneller te gebruiken, te zien waar hun pijnpunten liggen. En daarmee ook sneller te vinden welk homeopathisch middel bij ze past en al helemaal ook welke sterkte. Zodat je, zeker als hooggevoelig persoon, je niet te veel tegelijk over je heen krijgt. Want ook een natuurlijke geneeswijze als homeopathie kan pittige reacties geven als je niet goed oplet. Niet dat het gevaarlijk is, maar het kan wel echt heel overweldigend zijn wanneer je lichaam ineens heel hard gaat herstellen en opruimen.

Maar mijn ervaring als hooggevoelig met homeopathie zijn heel prettig. Voor mij voelde het als thuiskomen, veilig en warm. Het heeft me geholpen tot rust te komen zodat ik niet steeds maar hoefde weg te rennen.

Hoe kan homeopathie, ik, jou helpen?

  • Vooral door naar je te luisteren. Je krijgt tijdens het eerste consult 90 minuten de tijd om over jezelf te praten, over de dingen waar je mee zit en waar je tegen aan loopt. Alleen dat is al zo fijn, zo zonder tijdsdruk. Want als je meer tijd nodig hebt, kan dat ook. Of als je het te veel vindt om in één keer te doen, kan een consult ook in 2x 45 minuten verdeeld worden. Vraag gerust wat de persoonlijke mogelijkheden voor jou zijn!
  • Voor kinderen, hooggevoelig of niet, worden consulten altijd gesplitst in 2x 45 minuten. Kinderen pikken zo veel op wat er verteld wordt, ook als het lijkt dat het niet zo is. Daarom maak ik ook een afspraak met alleen de ouder(s) om dingen te bespreken die je kindje niet hoeven te horen. Dat kunnen privé dingen zijn als problemen voor/door/tijdens de zwagerschap, problemen die anderen vertellen over je kindje, etc. Niet om geheimen te hebben voor je kind, maar ze in bescherming te nemen kan soms nodig zijn.
  • De praktijk is mij mijn in huis gevestigd. Dat betekend voor mij, en hopelijk ook voor jou, dat het een hele veilige en rustige omgeving is. Geen andere therapeuten en cliënten die langs lopen, of eventueel mee zouden kunnen luisteren naar je verhaal. Het betekend ook meestal dat je niet hoeft te wachten in de wachtruimte. Door de ruime tijden die ik tussen consulten in plan, is het uitzonderlijk dat je moet wachten.
  • Wachtlijsten zijn er ook niet. Als je een hulpvraag hebt, heb je vast al lang genoeg gewacht met vragen. Dan vind ik ook dat je direct (binnen 1 week) terecht moet kunnen.
  • En vooral ook: niets is raar! Geen klacht is raar, geen gedrag is raar. Iedereen is uniek en doet dingen op zijn of haar eigen manier! Net als ik geuren ruik, heb jij ook je dingen die je bijzonder maken. Je bent daarmee van harte welkom.

Verder is homeopathie zo geschikt voor klachten bij hooggevoeligheid doordat het een hele zachte en vooral natuurlijke geneeswijze is. Het kan in het begin een begin reactie geven, maar wanneer de sterkte zacht genoeg is, hoeft die reactie helemaal niet merkbaar te zijn. Homeopathische middelen zijn ook niet verslavingsgevoelig. Je neemt een aantal keer of aantal weken een korreltje, daarna kun je zonder problemen stoppen omdat je zelfhelende vermogen het weer heeft kunnen oppakken. En wat ik zelf heel belangrijk vind, na jaren dierenleed binnen het wetenschappelijk onderzoek te hebben gezien, is dat het ook niet op dieren getest is.

Naast homeopathie kan ik je ook begeleiden bij je voedingskeuzes, omdat soms voeding bij hooggevoelige mensen ook problemen kunnen geven, ook al lijkt de keus zo gezond. En voor meer ontspanning en energetische balans is er de mogelijkheid voor reiki behandelingen. Daarover kun je meer lezen op de website van praktijkhornung.nl.

Heb je vragen over je eigen hooggevoeligheid of die van je kind, wil je graag weten wat ik persoonlijk voor je kan betekenen? Neem dan zeker contact op, wat kan via mail, Messenger of WhatsApp, maar natuurlijk ook telefonisch. Of stel je vraag op de aankomende Sensitive film avond van Bewust Bollenstreek (24 januari bij de Muze). Kaarten kun je daarvoor kopen bij de Muze (online en aan de balie), bij Boekhandel van der Meer en bij de VVV Noordwijkerhout.

46984693_529663330840609_7363696737225015296_n

Oh ja, ook nog leuk om te weten: ik mag 2 kaarten voor de film Sensitive weggeven. Houdt de Facebookpagina van Homeopathie Praktijk Hornung daarvoor in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s