Universele angst? Gebrek aan voldoende geld

Vandaag ga ik over een angst schrijven die erg persoonlijk is. Iedere maand is er namelijk weer de onrust of er wel voldoende geld binnen komt om alle rekeningen te betalen. Is dit universeel, deze angst? Of echt heel persoonlijk voor mij alleen? Met zo veel mensen die voor hun eten (deels) afhankelijk zijn van de voedselbank of in de schuldsanering zitten, kan ik me dat bijna niet voorstellen.

Dit bang zijn om arm te worden, of om je geld te verliezen is iets waarvan ik verwacht dat het al zo lang bestaat als dat er geld is. Je kunt bang zijn het nooit te krijgen, of in ieder geval nooit genoeg te krijgen. Maar je kunt ook heel bang zijn om het geld of je bezittingen die je hebt te verliezen. Dit zijn maar een paar voorbeelden, want er zijn zo veel angsten rond gebrek aan geld: niet voor je familie kunnen zorgen, verhongeren, uit huis gezet worden, maar ook gezichtsverlies bij het verliezen van je baan, je status, etc.

Als ik voor mezelf spreek, denk ik dat mijn angst uit onzekerheid over mijn eigen kunnen komt. Dat ik niet goed ben in wat ik nu doe. Ik kom natuurlijk uit een werkomgeving waarin ik 16 jaar ervaring heb opgebouwd. Dat had ik mezelf zo eigen gemaakt, dat bijna alle uitdagingen ik met redelijk gemak kon oplossen. Maar nu ik homeopaat ben, kom ik dagelijks uitdagingen tegen die ik nog niet eerder heb meegemaakt en waarvan ik niet direct kan aangeven of ik het kan oplossen. Dat is ook onmogelijk, moet ik er bij vertellen hoor. Bij ieder consult heb ik iemand tegenover me zitten die én uniek is én  zijn of haar unieke probleem heeft. Een gewoonte gaat dit beroep dan ook nooit worden. Gelukkig maar.  Het tweede punt, dat ik alles zelf moet oplossen, is al helemaal een punt waar ik niets mee hoef. Want je probleem voor jou oplossen, dat is helemaal niet waar homeopathie over gaat. Homeopathie laat je juist je eigen kracht terug vinden, waardoor je zelf je probleem op kunt lossen.

Voor heel veel angsten, dus ook de angst om je geld te verliezen, je angst om arm te worden of te blijven, angst om niet voor je gezin te kunnen zorgen, zijn homeopathische middelen die deze angst of onzekerheid kunnen ondersteunen en daardoor laten verminderen of verdwijnen. En wanneer je dan weer meer in ontspanning kunt leven, lukt het misschien wel weer om een leuke baan te vinden, via je creativiteit om op een andere manier voor inkomsten of eten te zorgen. Ik help je daar ontzettend graag mee, want een sterke basis is voor iedereen noodzakelijk.

Op welke manier kan ik je daarbij ondersteunen? Ik neem je mee op zoek naar een goed passend homeopathisch middel voor mezelf. In de verschillende homeopathische boeken kan ik op zoek naar de rubrieken die het meest passen bij je verhaal. In mijn geval is een goed passende rubriek :

  • Mind – delusion- position, she is not fit for her (Gedachten – waanidee – beroep of functie, ze is niet geschikt voor haar).
  • Mind- Fear- duty – unable to do her

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Door alleen al het delen van mijn angsten en onzekerheden, merk ik dat er verbetering optreedt. Ook na het erkennen van mijn innerlijke criticus uit een eerder blog, word ik steeds zachter voor mezelf. Tijdens mijn studie was al aangegeven: een homeopaat is nooit uitgeleerd. Iedere keer worden er weer nieuwe pijn-punten gevonden tijdens consulten of in het dagelijks leven die we mogen verwerken. Ik ben nu vooral ook erg dankbaar dat ik het met je mag delen.

guldens_biljetten_800

Herken je bij jezelf ook deze belemmerende angsten? En zou je graag aan de slag gaan deze pijn-punten te laten verminderen? Laten we dat samen doen, zodat je de kracht in jezelf vindt om ze aan te pakken. Ik hoor graag van je!

Om je financiële positie niet nog slechter te maken dan dat die misschien al is, is er voor mensen die bijvoorbeeld in de schuldsanering zitten of bij de voedselbank lopen, de mogelijkheid om tegen een (sterk) gereduceerd tarief te komen. Neem over deze mogelijkheid ook even contact met me op (homeopathie@praktijkhornung.nl).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s