Bully!

bully

Heb je wel eens gekeken naar het filmpje van Brooks Gibbs, How to stop a bully? Wow, schitterend hoe hij de macht van een pester op zo’n liefdevolle, respectvolle manier weet om te draaien! Het is misschien fijn om te oefenen op een veilig iemand, om op diezelfde manier op school, op werk of waar dan ook met een pester om te gaan. Liever niet bij mij, ik geloof (hoop?!) dat ik erg slecht ben in het zelfs maar nadoen van een pester.

Maar wie is nu toch eigenlijk je grootste bully, pester? Zeker als volwassene is het vaak niet iemand van buiten, maar is het toch erg vaak jij zelf die je zelfvertrouwen loopt te ondermijnen. Ik hoor je denken, wat een idiote opmerking! Ik loop mezelf toch niet te slaan of andere belachelijke acties uit te halen op mezelf!! Maar wat nou als dat kleine stemmetje in jou, die sterk maar ook minder sterk kan zijn, nu elke keer jou loopt te vertellen dat je daar niet goed, slim, sterk, mooi, etc. genoeg voor bent? Een keer is niet zo lastig om mee om te gaan, maar als dat stemmetje er dagelijks is en zich echt bezig houdt met jou manier van leven? Hm, dat voelt toch wel als pestkop. Of niet?

Zelf was ik vroeger een ontzettend angstig meisje. Ik durfde niet bij vriendinnetjes af te spreken, want dan zouden we vast buiten gaan spelen. Wat als we dan een groep jongens tegen zouden komen die iets zouden zeggen tegen me? Dat ik stom was, of lelijk. En gelijk zouden ze hebben, dat was dan nog het ergste vond ik. Op een bepaalde leeftijd wordt het niet meer mogelijk voor me om deze situaties te vermijden, maar dan probeerde ik alsnog om er zo snel mogelijk langs te komen. Of zorgde ik dat ik in een groepje was zodat ik niet de enige was die aangesproken kon worden. Jeetje, wat heb ik me on bochten gewrongen zeg. Op een gegeven moment was ik er klaar mee dat dit stemmetje op deze manier zo mijn leven kon vergallen. En ben ik gaan wonen in Rotterdam, daarna nog de wereld rondgereisd in mijn eentje, alleen maar om me uit te dagen en deze stem stil te krijgen.

Zo ver hoef je natuurlijk helemaal niet te gaan. Misschien lukt het je al om op dezelfde liefdevolle manier op je innerlijke stem te reageren als Brooks in dat filmpje demonstreert. Door te ervaren wat dit stemmetje jou wil zeggen en dit te accepteren (waren alle groepen jongens echt wel zo eng? En als ze wat zouden zeggen tegen me, hoe erg zou dat dan zijn geweest? Misschien wel even vervelend, maar vast niet zo dramatisch als ik me bedacht had), want dit stemmetje doet het uit bescherming, dat geloof ik zeker.
Lukt het zelf niet zo goed, of weet je niet hoe je kunt beginnen? Wat nu als we samen eens proberen te achterhalen waarom dat stemmetje dit allemaal zegt? Dus dat we samen, in een veilige omgeving, gaan luisteren naar jou innerlijke stem. Daarna krijg je ook nog een homeopathisch geneesmiddel opgestuurd, zodat je de littekens die je hebt, kunt helpen helen en je zelfvertrouwen, kracht, zachtheid en liefde voor jezelf ook bij je mogen zijn. Ik heb homeopathie zelf als een warm bad ervaren, waarin het geloof en het vertrouwen in mezelf langzaam tot bloei heeft mogen komen. Voor jou wens ik precies hetzelfde!

Een gedachte over “Bully!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s