Angst onder ogen zien

Zoals je misschien al gemerkt had door het lezen van eerdere blogs of via de website heb ik bewust gekozen om vrouwen en meisjes te begeleiden in hun angst, waardoor hun leven niet gaat zoals ze zelf willen. Vooral omdat ik het herken vanuit mijn eigen verleden en weet hoe beperkend en naar het is! Want ik dacht echt dat ik mijn eigen angsten onder ogen had gezien en goed in mijn vel zit. Wat verrassend was het dan ook om te bemerken dat ik één angst nog nooit heb erkend en al helemaal nog niets mee gedaan heb! Tijdens een ontzettend leuk, warm en vooral ook respectvol spel van collega bewust bollenstreek Annette werd deze angst me heel duidelijk. Ik ben namelijk eigenlijk heel bang dat je ziet dat ik je eigenlijk helemaal niet zo goed kan helpen als je  verdient. En dat ik je pas kan helpen als ik zelf ook geholpen,  geheeld ben. Pfff wat een eye opener zeg. En wat viel er een last van mijn schouders. Want alleen al het erkennen en hardop uitspreken dat deze angst macht over mij heeft, zorgt er gelijk voor dat deze macht veel minder is. Maar er wel mag zijn, want ook ik (echt waar..) ben niet volmaakt. Maar wel goed zoals ik ben, net als jij.

ogen

En daarnaast, zou jij liever ook niet bij iemand je hart uitstorten als diegene zelf ook niet perfect is en nog wel wat werk te doen heeft? Zelfs misschien met je mee doet en ook af en toe een traantje weg moet  pinken als jou verhaal me raakt?
Maar ik moet wel toegeven dat het opschrijven van mijn angst en onzekerheid, maar vooral het posten me behoorlijk wat angstzweet gaat kosten. Nog meer hoop ik dat je het me niet kwalijk neemt als ik af en toe de mist in ga, iets super stoms zeg of me ook door mijn angst laat leiden. Enzovoorts. Door dit met je te delen hoop ik voornamelijk dat mijn angst me minder gaat beperken en dat ik me nog gelukkiger en completer mag voelen. En dat ik jou ook kan inspireren hetzelfde te doen. Schrijf, praat, lees erover en deel! Met wie dan ook, als jij je er maar goed, veilig en gehoord bij voelt. Dank je voor het lezen.

Hieronder vind je ook nog een commentaar deel, ik zou het erg waarderen als je je mening zou willen delen. Dat mag natuurlijk ook via de mail, als je dat fijner vindt, ook om je eigen angsten te willen delen. (homeopathie@praktijkhornung.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s