Duurzaamheid in gezondheid

Duurzaamheid; het goed en bewust omgaan met je behoefte, maar zonder dat daardoor de behoefte van toekomstige generaties in gevaar komt. Steeds meer mensen zijn zich gelukkig bewust dat duurzaamheid niet een straf hoeft te zijn end at je gewoon nog je leuke dingen kunt doen.  Maar wel dat het nodig is om ook onze (achter)kleinkinderen een fijne plek te kunnen geven. Duurzaam kun je zijn door vaker de fiets te nemen in plaats van de auto, biologisch en lokaal je eten in te slaan in plaats van bewerkt en extra verpakt eten te kopen. Maar heb je wel eens stil gestaan dat ook het zorgen voor je gezondheid veel duurzamer kan? Door een natuurlijke geneeswijze te kiezen waarbij reguliere medicatie misschien wel helemaal niet meer nodig is of in ieder geval het gebruik verminderd kan worden. Ik zal op een rijtje proberen te zetten wat het verschil is tussen het produceren van reguliere medicatie en het produceren van homeopathische medicatie. Omdat ik beide heb meegemaakt, denk ik dat ik wel kan laten zien waarom ik voor de homeopathie heb gekozen.

011217duurzaamheid
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl

Voor homeopathische medicatie geldt dat het een natuurlijke basis stof heeft. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar vaak zijn deze homeopathische medicijnen nodig om klachten die na bijvoorbeeld pil of antibiotica gebruik zijn gebleven te verminderen.
Waar het geneesmiddel mee begint is meestal van een plant, dier (melk, gif, haar, veer) of mineraal. Dit wordt vermalen samen met melksuiker als drager als het een vaste stof is, of gemengd in een water-alcohol mengsel wanneer het vloeibaar is. Voor beide geldt dat deze basis stof na goed mengen in de drager verder verdunt wordt: 1 gram mengsel op 99 gram nieuwe drager, waarna dit weer krachtig wordt gemengd. Uiteindelijk wordt dit zo vaak gedaan als dat je medicatie sterkte (potentie) aangeeft. Dus 12x verdund bij een C of K12, 30x verdund bij een C of K30, etc. In homeopathische medicatie zit dan uiteindelijk ook niets meer van de oorspronkelijke stof. Dat hoeft ook niet omdat het bij homeopathie om de energie gaat die klachten of ziektes veroorzaken, heb je ook alleen energie nodig om deze klachten te herstellen. En dat is wat wel wordt overgedragen aan de drager tijdens de productie van homeopathische medicatie. Waar je mee eindigt zijn kleine melksuiker granules of globulines in een buisje, of een flacon met vloeistof, waar de energie van de oorspronkelijke stof in zit. Zonder vervuilende stappen en wegwerp materialen.

De productie van reguliere medicatie gaat er wat anders aan toe. Er zijn zo veel verschillende soorten medicatie, van een relatief eenvoudig pilletje als paracetamol, tot aan gecompliceerde medicatie voor trage afgifte op specifieke plekken in je lichaam. Hoe gecompliceerder hoe meer productie stappen, grondstoffen en productie materiaal er nodig zijn. Dit moet ook allemaal verzameld worden vanuit de hele wereld naar de betreffende farmaceutische fabriek. Eenmaal ter plekke in de farmaceutische fabriek wordt bij het produceren van het middel vaak veel wegwerpmaterialen gebruikt. Schoonmaken is niet altijd mogelijk of is niet de goedkoopste mogelijkheid. Hoe gecompliceerder het middel is hoe meer stappen, mensen en materialen er nodig zijn. Na alle stappen eindig je uiteindelijk met een je chemische middel in vloeistof in een flacon, infuus zak, etc, of in een pilletje of capsule in uitdruk strips. Deze eindproducten worden ook weer wereldwijd uitgevlogen om gebruikt te gaan worden. Naast de afval berg en uitstoot, eindig je met een chemische stof die hoe dan ook een wisselwerking geeft met je lichaam. Dus naast dat het daarmee je klachten onderdrukt, geeft het ook op andere plekken reacties (bijwerkingen)

Voor mij persoonlijk was het al heel snel duidelijk: reguliere medicatie wil ik alleen gebruiken wanneer het levensreddend is. En wanneer ik dus te lang met mijn klachten heb rondgelopen. Want dat is helaas wel hoe de reguliere geneeskunst kijkt naar klachten: als ze niet zichtbaar voor afwijkingen hebben gezorgd, is er niets aan de hand.

Wil jij ook wat betreft gezondheid duurzaam aan de slag? Neem iedere klacht die je hebt serieus en laat je niet afschepen door je (huis)arts. Ga ermee naar een klassiek homeopaat, natuurgenezer, acupuncturist, shiatsu therapeut, etc. en vraag hulp om je klacht bij de oorzaak aan te kunnen pakken. Dat is genezen, helen, waarbij je hopelijk nog heel lang geen gebruik hoeft te maken van reguliere medicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s