Sterk in je schoenen staan

Niet alleen in mijn omgeving, maar in de hele maatschappij, merk ik dat angst een hele belangrijke leidraad is in het nemen van beslissingen. Niet alleen heel erg gericht op de gezondheid van jezelf of van je naasten. Maar ook om niet buiten een groep te vallen en er niet meer bij te mogen horen.

Over je gezondheid is er zo veel te lezen in de kranten, magazines en internet. Voorbeelden: Je cholesterol te hoog, die moet echt omlaag anders krijg je hart klachten. Dus slik je medicijnen of smeer margarine (met kokosolie) omdat dat zo veel veiliger is. Helaas hoor ik ook vaak dat huisartsen mee doen met deze angst cultuur. Ook zij proberen hun werk goed te doen en hun patiënten gezond te houden, maar te vaak hebben ze geen tijd om naar alternatieven te zoeken. Zo ook het consultatie bureau, waar prille ouders meer dan eens het belang (de noodzaak!) van vaccinaties te horen krijgen. Het RIVM, en daarmee de overheid, heeft bepaald dat vaccins gezond zijn voor onze kindjes. Wil je toch niet vaccineren, doe het dan voor de andere kinderen om de groepsimmuniteit te waarborgen. Heftig hoor, en ook ik laat mij af en toe meeslepen in deze gekte. Wanneer een situatie niet levensbedreigend is, en gelukkig zijn er daar relatief maar weinig van, mag je best even de tijd nemen om je in te lezen. Dus wanneer een arts je verteld dat je NU aan de medicatie of aan de vaccinaties moet, neem de tijd:

  • Ga je inlezen in de bijsluiters, in je klachten of in de (kinder) ziektes. Hoe gevaarlijk is het, wat zijn de medicijnen en wat zijn daar de bijwerkingen of gevaren van?
  • De voeding die door de voedingsindustrie wordt aangeboden, is die wel zo gezond eigenlijk? Kun je ook jezelf of je kinderen op een andere manier beschermen of gezonder maken? Lees alleen al de mogelijkheden van voeding! En dan bedoel ik wel de echte, pure, natuurlijke voeding. Het liefst zelf geplukt of geoogst. Maar in ieder geval biologisch, zodat je de meest essentiële voedingsstoffen ook echt binnen krijgt. Met voeding en vertrouwen in jezelf en je lichaam is er al zo veel gezondheidswinst te behalen.
  • Neem die pas op de plaats en zoek andere hulpverleners die jou misschien kunnen helpen met deze vragen, er is keuze genoeg. Maar zoek iemand bij wie jij je goed, vertrouwd en gehoord voelt! Twijfel je? Zoek dan vooral verder.

Maar de druk komt niet alleen uit de hoek van artsen, televisie, internet, etc. Ook de druk vanuit je familie, vrienden of collega’s kan enorm zijn. Er lijkt soms massahysterie ontstaan! En blijf dan maar eens staan in je eentje als jou mening anders is dan die van de meerderheid. Ook dan wordt er een beroep gedaan op je angst: je wilt waarschijnlijk niet alleen staan, buitengesloten worden of genegeerd. Terwijl je zo graag het beste wilt doen voor je kind, bijvoorbeeld. Vertrouw ook hier op jezelf en op je gevoel. Zeker je moeder gevoel is het sterkste gevoel wat er is en wanneer je dat gevoel blijft volgen, doe je het goed.

Angst is een slechte raadgever, die je wel mee mag nemen in je afweging, maar die uiteindelijk niet als voornaamste verantwoordelijk mag zijn voor je beslissing.

Merk je dat je moeite hebt om beslissingen te nemen zonder dat angst of stress een grote rol innemen, of dat je moete hebt om bij je genomen beslissing te blijven? Soms is het enige wat nodig is een extra dosis innerlijke kracht. Mensen merken dat je het meent wat je zegt, dat hun angst geen vat op je heeft en daarvoor zullen ze je je mening en jou als persoon respecteren. Homeopathie is één van de geneeswijzen die kan zorgen dat je zelfvertrouwen en innerlijke kracht vergroot wordt en je angsten of zorgen kan verminderen. Wil je hier meer over weten, of weten of homeopathie jou kan helpen hierin? Bel 06-36172254 of mail naar homeopathie@praktijkhornung.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s