Kerst stress

 

Met nog een paar dagen te gaan voor de Kerst dagen, is het een drukte van belang. Want vaak is het 1e Kerstdag bij familie, 2e Kerstdag bij schoonfamilie/vrienden/etc., of andersom. Of de (schoon)familie komt bij jou thuis. Wat ik bij mezelf merk, is dat ik zeker wil dat het huis schoon is. En dat er gezond gegeten moet worden! Dus naar de supermarkt om te zorgen dat alle ingrediënten in huis zijn. Maar omdat iedereen dat lijkt te doen, is het een drukte van belang in de winkels. En zijn vaak dingen uitverkocht, dus moet ik nog een paar keer terug. Weinig ontspannen, eigenlijk. Dit is nog alleen de gewone stress die meestal goed te doen is.

Er zijn ook mensen bij wie de druk te veel oploopt. Dat kan zo veel verschillende oorzaken hebben. Zeker als je perfectionistisch bent, leg je de lat voor jezelf op dit soort dagen misschien nog wel hoger dan normaal. Daar kan geen mens aan voldoen, natuurlijk! Of is je (schoon) familie zo veeleisend, dat je je grenzen niet meer kunt bewaken. En er zijn nog tal van andere redenen te noemen waarom Kerst voor jou geen gezellige, ontspannen feest is.

Maar: kan dit ook anders? Kan het ook voor jou een meer ontspannen en gezellig feest worden? Zeker als je je kunt bedenken wat voor jou de belangrijkste reden is waarom Kerst niet ontspannen is, kun je heir zelf al een verbetering in maken. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Wat je ook zou kunnen overwegen, is om een afspraak te maken voor een homeopathisch consult. Want het perfectionistisch zijn, staat jou levensplezier in de weg en kan een stuk verminderd worden door het krijgen van een goed passend homeopathisch geneesmiddel. Voor het niet goed voor jezelf op durven komen ook! En helemaal als je snel overprikkeld raakt door alle mensen, indrukken, spanningen, etc. zijn er geweldige homeopathische geneesmiddelen die je hierin kunnen ondersteunen. En omdat deze situaties echt niet zich alleen beperken tot stress voor Kerst, is het aanpakken van de oorzaak heel prettig. Dus welke drukke momenten er ook zijn in je leven, homeopathie kan voor jou de tool zijn om die momenten in het vervolg fluitend en met een grote glimlach te doorlopen.

Namens Praktijk Hornung: Hele fijne dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s