Proud to be grey!

nex

Het is al weer even geleden dat ik mijn foto uit de Nex had gepost. Haha, nog steeds als ik het zie, is het raar om mezelf op zo’n grote foto te zien. Wel ben ik er trots op, dat ik echt mezelf kan zijn.

Maar ik zou nog terug komen waarom voor mij het grijs mogen zijn, zo veel heeft betekend. Voor veel mensen, ook voor mij, voelde het grijs worden als iets wat niet normaal is. Zeker niet als je nog jong en duidelijk onder de 60-70 jaar bent. Want jong willen we allemaal zijn en vooral blijven. Deze druk, ook al legde ik hem waarschijnlijk vooral zelf op, wilde ik niet meer. Zeker als er “moeten” bij hoort, in dit geval elke paar weken haren verven, zorgde dat ik meer in de weerstand ging. Nog steeds hoor, als ik iets “moet”, heb ik daar wat moeite mee. Maar goed, dat verven dus. Ik was net bevallen van mijn 2e kindje en bedacht me, hoe veel gifstoffen heb ik wel niet binnen gekregen, samen met mijn kindje, alleen omdat ik niet oud wil lijken?! In overleg met mijn man, hij zag het gelukkig ook niet als groot probleem om naast een grijze vrouw te lopen, heb ik mijn haar laten knippen en de verf uit laten groeien. Maar dan wel in een hip, kort kapsel zodat ik inderdaad niet gelijk als oma achter de kinderwagen rond zou lopen! En wat grappig, als ik al reacties kreeg, waren ze nog positief ook! Veel mensen viel het pas later, zelfs pas nu op, omdat ik in de Nex sta met mijn grijze haar!!

Doordat dit “moeten” verdwenen was, ben ik gaan verder kijken in mijn leven, wat er nog meer zo nodig moest van mijzelf of van anderen. Mijn baan, dat was duidelijk iets wat moest. Want iedere vrouw die in de jaren 80 is opgegroeid, kent de slogan vast nog wel: iedere slimme meid is op haar toekomst voorbereidt?! Oftewel: ik moest een baan hebben. Maar na jaren buiten de farmaceutische bedrijven gesolliciteerd te hebben, was iets anders, iets waar ik me goed bij kon voelen, nog steeds niet gelukt. De volgende stap om uit dit wereldje, waarin ik zo vast zat, te komen, was omscholen. Na jaren te hebben meegemaakt dat het normaal is om zo veel geld te verdienen aan zieke mensen, of mensen die misschien ziek gaan worden, was het een opluchting om te eindelijk iets te vinden waarin ik wel echt mensen kon helpen genezen. Waarin mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen en zelf na denken over hun gezondheid. Wat een verademing.  Dus in plaats van in de reguliere zorg te blijven werken, ben ik dankzij mijn grijze haren, de alternatieve zorg ingegaan. En nog steeds ben ik elke dag blij maar vooral ontzettend dankbaar, dat ik 11 jaar geleden die eerste stap heb gezet, om de mening van anderen niet meer boven mijn eigen mening en gevoel te laten staan. Want ik ben de enige die weet wat goed voor me is en waar ik gelukkig van word. En dat geldt voor iedereen. Dus ben jij er ook aan toe om je eigen pad te kiezen? Doen! Of je dat nu doet met grijs of geverfd haar? Maakt niets uit, als het maar je eigen beslissing is en niet één die je je laat opdringen.

En heb je moeite om voor jezelf op te komen? Maak dan zeker een afspraak voor een homeopathisch consult, het zal je zelfvertrouwen goed doen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s