Angst

Door alle berichten dat in Nederland de gezondheidszorg zo ontzettend veel geld kost, wild eik ook voor mijzelf wel eens weten waar al die kosten nu aan uitgegeven worden. tijdens deze zoektocht kwam ik ook een onderwerp tegen wat me nog vele meer interesseerde, namelijk welke aandoeningen “leiden tot het grootste verlies van gezonde levensjaren”. Want dit is toch eigenlijk een ontzettend heftig onderwerp? Want dat is wat we met zijn allen eigenlijk willen, denk ik. Zo veel mogelijk gezonde levensjaren doormaken? Waar ik nog meer van schrok, is dat bovenaan de ranglijst met aandoeningen die deze gezonde levensjaren aantast, angststoornissen staat. Nog boven hart- en vaataandoeningen en diabetes mellitus. Dus ondanks dat er ontzettend veel mensen lichamelijk ziek zijn en daarom niet optimaal kunnen leven in een goede gezondheid, zijn het vooral de angststoornissen die het leven van vele Nederlanders verpesten. In 2011 bleken er 1.068.700 mensen een angststoornis te hebben*. Dat is 78 op de 1000 mensen. Onvoorstelbaar. En wat zullen ook veel mensen hier in stilte onder lijden, want waarom zou ik anders zo van deze hoeveelheid geschrokken zijn als er gewoon over gepraat zou kunnen worden?

Meer vrouwen dan mannen hebben last van angststoornissen. Een echte reden wordt hiervoor niet gegeven. De oorzaak van angststoornissen is vaak een combinatie van verschillende factoren, waarbij erfelijkheid een rol kan spelen, eenzaamheid, maar ook trauma’s als misbruik of verlies van iets of iemand. Blijkbaar zijn vrouwen toch kwetsbaarder. Wel is duidelijk dat het een grote impact heeft op je leven. Alles wordt moeilijker, je algemene gezondheid gaat achteruit en het doen van de dagelijkse dingen kost veel meer moeite.

rep-angst

Gelukkig heeft niet iedereen een angst in de meest heftige vorm. Maar wanneer je merkt of je hoort uit je omgeving dat zij merken dat je leven anders en beperkter is geworden, kun je jezelf ook onder dit kopje zetten. Het voordeel is dat je vervolgens ook in aanmerking komt voor hulp. Dat hoeft ook niet altijd gelijk via de huisarts. Want wist je dat je ook bij een homeopaat heel goed terecht kunt voor klachten met betrekking tot angst? In het repertorium, waar homeopaten mee werken om een goed passen geneesmiddel te zoeken, staan ontzettend veel verschillende rubrieken over angst. En bij iedere rubriek staan ook weer verschillende geneesmiddelen. Door een uitgebreid gesprek waarin je je verhaal kwijt kunt, kunnen deze rubrieken beperkt worden en kan uiteindelijk het geneesmiddel gegeven worden wat het best past bij jou en bij je klachten. Omdat het een natuurlijk geneesmiddel is, op basis van energie, hoef je ook niet bang te zijn dat het je suf maakt, of dat je helemaal niets meer voelt. Alles wat goed gaat, laat het geneesmiddel met rust. Alleen de onbalans, dus de angst die heviger is dan hoort om jezelf in leven te houden in gevaarlijke situaties, wordt hersteld en je angst zat weer terug naar het gezonde niveau. Zodat je weer kunt leven zonder beperkingen.

 

*Bron: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/angststoornissen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s