AD(H)D

ADHD, wat een vakje is dit om in te zitten als kind. Of volwassene. Er is niemand die wil horen dat je onhoudbaar druk bent, of dat je alleen maar loopt te storen en iedereen van zijn werk af houdt in de klas. Want dit zijn alleen maar meningen van anderen. En natuurlijk kan het zijn dat je kind erg druk is, of zich heel moeilijk kan concentreren (ADD).

Wanneer je na verschillende onderzoeken deze aandoening gediagnosticeerd hebt gekregen, moet je bijna altijd beginnen met medicatie als Ritalin of Concerta. Misschien was je al niet zeker of je je kind of jezelf wel aan deze medicatie wil of wilde, of misschien had je er nog nooit over nagedacht en ben je gewoon begonnen. Want de dokter zegt dat het moet. Zeker is wel dat door o.a. alle negatieve berichten die de laatste periode het nieuws haalden (http://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/ritalin-heeft-mogelijk-blijvend-effect-op-hersenen-kinderen), het ontzettend verstandig is om (nogmaals) even na te denken of dit wel de manier is voor jou of je kind.

Vanuit verschillende stromingen wordt continue bestudeerd of er ook alternatieven zijn voor de chemische middelen. Zonder gevaar voor verslavingen, blijvende hersenschade, etc. Vanuit de orthomoleculaire tak is gekeken naar supplementen die kunnen zorgen voor rust. LTO3 is daar goed werkzaam gebleken (https://www.gezondheidsnet.nl/adhd-en-andere-gedragsstoornissen/lto3-voedingssupplement-bij-adhd). Maar ook het nemen van vitamine D3, B12 en zink kan al voldoende verbetering geven om reguliere medicatie te kunnen laten staan.  Ga je daarbij zeker je normale dagelijkse menu aanpassen en stop je met (veel) suiker, kleurstoffen en bepaalde E-nummers, maar vervang je dit door groente, fruit en vette vis, dan behaal je ontzettend  veel winst! Heel veel informatie hierover is te vinden op internet, dus zoek vooral op wat voor jou en je gezin goed te behappen is.

Het allerbeste resultaat krijg je vooral door de verschillende natuurlijke of holistische geneeswijzen te combineren. Dus naast dat jullie je menu aanpassen, kun je ook een afspraak maken met een homeopaat. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om te kijken wie je kind is of jijzelf bent. Alle symptomen worden besproken, maar ook nog andere ziektes of klachten. Symptomen die worden besproken en een aanwijzing geven voor het juiste geneesmiddelmiddel kunnen zijn:

  • Concentratieproblemen. In het repertorium waarmee homeopaten werken om tot een geneesmiddelvoorschrift te komen, is een grote rubriek waar geneesmiddel ideeën staan voor zowel kinderen als volwassenen met concentratieproblemen.
  • Rusteloosheid is ook een grote rubriek die veel wordt gebruikt.
  • Maar ook slaapproblemen, vermoeidheid, agressiviteit, impulsiviteit en beweeglijkheid kunnen zorgen voor de juiste informatie om een passend homeopathisch geneesmiddel voor te schrijven.

Zo’n homeopathisch geneesmiddel kan soms wonderen verrichten, maar vaker zorgt het ervoor dat de scherpe kantjes van de problemen verminderen.

AD(H)D kan een probleem zijn voor degene die het heeft en zijn/haar omgeving. Een erkende homeopaat zal proberen te begeleiden. Tijdens de consulten wordt uitgebreid de klacht, de persoonlijkheid van de persoon en eventueel de factoren die de klachten versterken en/of verzwakken besproken. In het consult zal je zelf of je kind ook uitgebreid de gelegenheid krijgen zijn of haar klachten te vertellen. Dit gebeurd natuurlijk in een zo veilig mogelijke omgeving, waar iedereen zich prettig voelt. Is dat niet bij deze homeopaat? Ga dan op zoek naar een andere, waar jullie je wel goed en gehoord voelen. ADHD is helaas ook niet een klacht waarbij het eerste geneesmiddel al direct de gewenste verbetering laat zien. Soms is de eerste wel gelijk de juiste, maar is de dosering te laag of te hoog. Vaker is het eerste middel nog niet de juiste en is er wat meer zoekwerk nodig, omdat niemand hetzelfde is. Reken daarom ook op meerdere consulten voordat er sprake is van een nieuwe stabiliteit, waarbij je merkt dat het beter gaat thuis.

Het is geen bezwaar voor een homeopathische behandeling als een kind ook reguliere medicijnen gebruikt.

 

 

Plaats een reactie